Ugovor za izvođenje radova na izgradnji tunela Novi

Potpisivanjem Ugovora za izvođenje radova na izgradnji tunela Novi, dužine 900 m, danas je obilježen početak naredne faze implementacije projekta Južne obilaznice Mostara M6.1, dionica Miljkovići – Rodoč – veza na cestu M17.

Ugovor za izvođenje radova na izgradnji tunela Novi thumb thumb

U prisustvu gradonačelnika grada Mostara, Maria Kordića, ugovor su potpisali direktor JP Ceste FBiH, Ljubo Pravdić te predstavnici izvođača – JV u sastavu Hering d.d. Široki Brijeg i Azvirt LLC, Azerbejdžan.

“Radovi na tunelu Novi su nastavak aktivnosti koje implementira JP Ceste Federacije BiH u sklopu projekta Južna obilaznica Mostara „LOT 1“, a koje obuhvaćaju radove na trasi od rotora Varda do ulaza u tunel Novi dužine cca 1.700 metara, uključujući i vijadukt Marijanovića Draga dužine 200 m. U sklopu projekta izgradnje tunel Novi izvodiće se radovi na glavnoj i servisnoj tunelskoj cijevi“ pojasnio je direktor Pravdić.

Predviđeni rok izvođenja radova na tunelu Novi je 24 mjeseca. Vrijednost ugovorenih radova je 25.131.195,29 KM te će se isti finansirati iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Nadzor nad izvođenjem radova, vrijednosti  724.524,00 KM, dodijeljen je grupi ponuđača u sastavu IGH d.o.o. Mostar, Integra d.o.o. Mostar i Divel d.o.o. Sarajevo.