Radionica Svjetske banke na temu Projekta modernizacije cesta u FBiH 2017. – 2021.

U petak, 14.10.2016., u rezidentnom uredu Svjetske banke u Sarajevu održana je radionica na temu nabavki u okviru Projekta modernizacije cesta u FBiH 2017. – 2021. Radionici su prisustvovali predstavnici Svjetske banke - Evgenia Epaneshnikova, Karina Mostipan i Nikola Kerleta, Uprava JP Ceste FBiH i uposlenici koji će biti direktno uključeni u implementaciju ovog projekta.

Radionica Svjetske banke na temu Projekta modernizacije cesta u FBiH 2017. – 2021.

Teme koje su razmatrane ovom prilikom vezane su za pokretanje i planiranje nabavki u okviru konkretnog projekta, finansijsko upravljanje, pravna i socijalna pitanja, pitanja zaštite okoliša, projektiranje i nadzor.

Projekat modernizacije cestovnog sektora FBiH obuhvatiće izgradnju i rekonstrukciju cesta, izgradnju tunela i mostova, rekonstrukciju crnih tačaka, izgradnju obilaznica, izgradnju traka za spora vozila, sanaciju šteta nakon poplava.

Navedeni projekt ima za cilj unapređenje cestovne povezanosti i sigurnosti cestovnih korisnika te jačanje kapaciteta za održivo upravljanje magistralnom cestovnom mrežom u Federaciji Bosne i Hercegovine.