Premijer Novalić obišao gradilišta na magistralnoj cesti M-17.3 Stolac – Neum

U prisustvu federalnog ministra prometa i komunikacija, Denisa Lasića, te federalne ministrice turizma i okoliša, Edite Đapo i direktora i članova Uprave JP Ceste FBiH, premijer FBiH Fadil Novalić danas je posjetio gradilišta na magistralnoj cesti M-17.3 Stolac – Neum. 

Premijer Novalić obišao gradilišta na magistralnoj cesti M-17.3 Stolac – Neum thumb thumb thumb

Premijer je istaknuo da su infrastrukturni projekti među najznačajnijima u kontekstu ekonomskog oporavka FBiH.

Direktor JP Ceste FBiH, Ljubo Pravdić, izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova i naglasio da će završetak ove dionice, koji se očekuje u proljeće naredne godine, riješiti problem prometne povezanosti područja Neuma sa ostatkom zemlje, skratiti vrijeme putovanja te unaprijediti sigurnost svih učesnika u prometu.

“Paralelno saovim projektom se provode i aktivnosti na izgradnji obilaznice oko Stoca. Dobili smo urbanističku suglasnost i u toku je eksproprijacija. Riječ je o obilaznici dužine 1,3 km gdje je rok za izvođenje radova 10 mjeseci, po okončanju imovinsko - pravnih odnosa. Ukupna dionica Neum – Stolac će sa tom obilaznicom biti duga skoro 38 km, a vrijednost investicije 88 miliona KM”, istaknuo je Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste FBiH.

Fotografije: klix.ba