Početak radova na rekonstrukciji tunela Crnaja

JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo ovim putem želi obavijesti javnost, a prvenstveno učesnike u prometu, da u ponedjeljak, 11.01.2021. godine počinju pripremni radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja. 

Početak radova na rekonstrukciji tunela Crnaja

Nakon što izvodač radova dobije saglasnost na režim preusmjerenja prometa od strane nadležnog ministarstva, promet kroz tunel će se početi odvijati naizmjenično, jednom prometnom trakom, i biće reguliran svjetlosnom signalizacijom. O datumu stupanja na snagu režima preusmjerenja prometa javnost će biti pravovremeno informirana.

Obzirom na stanje tunela Crnaja i neophodnost radova na njegovoj rekonstrukciji, te posebno imajući na umu sigurnost učesnika u prometu koji se kreću ovom cestvnom dionicom, apeliramo na strpljenje i maksimalno razumijevanje nužnosti radova koji će se izvoditi.

Svi upiti javnosti, pritužbe ili zahtjevi za informacijama koje se tiču radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, mogu se uputiti direktno JP Ceste FBiH, putem maila crnaja.info@jpcfbih.ba, faksa + 387 33 250 400 ili poštom na adresu JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, Terezija 54, 71000 Sarajevo.

JP Ceste FBiH d.o.o. će redovito, putem svoje web stranice www.jpcfbih.ba, posredstvom BIHAMK-a i HAK-a, kao i medija, obavještavati javnost o svim relevantnim pojednostima koje se odnose na projekat rekonstrukcije tunela Crnaja.